Vioolles bij De Voetnoodt

Naast voet-reflexzonetherapie verzorg ik ook viool- en altviool optredens- en lessen. Aan de webpagina's over deze diensten wordt nog gewerkt. U kunt echter natuurlijk wel altijd contact met mij opnemen voor meer informatie!

Hilde Louise van Caspel (Amsterdam, 1961)


Wie ik ben?

Ik groeide op in een Amsterdams gezin met 4 kinderen. Er werd elke dag muziek gemaakt (piano, zang, blokfluit, viool), heel vaak ook gezamenlijk rond de piano.

Vanaf mijn 8ste kreeg ik vioolles in De Suite aan de Willemsparkweg.

Een heel fijne plek waar regelmatig ensembles gevormd werden en uitvoeringen werden gegeven. Het echtpaar Scheffer - Rester gaven respectievelijk de piano- en de vioollessen. Daar maakte ik voor het eerst kennis met de altviool. Ook heb ik vele concerten bijgewoond van het Amsterdams Philharmonisch Orkest.

Na 4 jaar vioolstudie aan het Hilversums Conservatorium ben ik overgestapt op de altviool. Na nog 4 jaar altvioolstudie bij Gert-Jan Leuverink, ben ik afgestudeerd als Docent Muziek. Inmiddels speelde ik al in diverse orkesten als altviolist.

In het Nederlands Philharmonisch Orkest met vaste dirigent Hartmut Haenchen, heb ik 14 jaar als vaste remplaçant vele opera's en symfonieprogramma's gespeeld.

In het IJslands Symfonie Orkest in Reykjavík speelde ik 1 jaar (de heimwee was te sterk ), seizoen 1990 -1991.

Ik ben lid van het altvioolkwartet The Hill en ondersteun als zelfstandig altviolist diverse amateurorkesten en ensembles, zoals het Accordeonensemble Alphen Opus 2 en het Amstelveens Symfonie Orkest. Eerder heb ik met het ensemble Corda Giusta (zang/ altviool duo)opgetreden, en ook als muzikale clown heb ik ervaring opgedaan.

Naast de viool en altviool, heb ik piano- en basgitaar lessen gevolgd en een jaar Arabische viool lessen. Ik bezit ook een viool die in de Arabische stemming gestemd is. Regelmatig speel ik samen met een Syrische ud bespeler.

Met Muziektheater Light & Shadow , met Syrische acteurs, heb ik verscheidene voorstellingen 'Home' gegeven, onder meer in de OBA Amsterdam, 2018 -2019. De alt/vioolpartijen schreef ik zelf uit.

Al vele jaren zing ik Gregoriaans in diverse kerken. Sedert oktober 2021 in Schola Cantorum Amsterdam o.l.v. Laine Tabora. Tweewekelijks zingen wij de Vespers in de St Nicolaas Basiliek,

Ook zing ik sinds vele jaren maandelijks in het kerkkoor van de Willem de Zwijgerkerk o.l.v. kerkmusicus Jan Marten de Vries en pianist/organist Jo van Beusekom.

De afgelopen jaren heb ik op 8 afscheidsdiensten van overleden familieleden en vrienden gespeeld. Meer en meer ontdek ik dat zingen, altviool en viool spelen, voor mij bij uitstek een van hart tot hart communicatiemiddel is.

Met lesgeven ben ik tijdens mijn studietijd in Hilversum begonnen, tot op heden. Ik heb leerlingen individueel en in groepjes begeleid (Stichting Leerorkest Zuidoost ).

Leeftijden van 6 jaar tot en met (een beginnende leerling van) 76 jaar. Van slechthorend tot aan mensen met een absoluut gehoor; iedereen is welkom en heeft muzikale mogelijkheden!