Nieuws

Tijdens de intelligente lockdown van dit voorjaar 2020, heb ik verscheidene webinars gevolgd. Daarvoor heb ik certificaten van deelname ontvangen.

April 2020:

Cliënten ondersteunen met reflexologie na corona, door Jeannet Botter, Biru Kai Opleidingen

Emoties tijdens en ná corona, door Jeannet Botter, Biru Kai Opleidingen

De kracht van Qi, Bloed en Vloeistoffen, Versterk je immuunsysteem, door Els Matthijssen, Total Health Academy

Na de lockdown:

Augustus 2020

Driedaagse Module Neuroreflexolgie door Henk Goossens, Total Health Academy 3-days . Certificaat van deelname.

Deze nieuwe kennis heb ik al ruimschoots kunnen inzetten bij mijn behandelingen.

Mensen met postcorona klachten raad ik zeker een of meerdere behandelingen aan .Dit versterkt het immuunsysteem en verhoogt het algehele welbevinden.

Neuroreflexologie is inzetbaar bij:

orgaanklachten, zenuwpijnen, botpijnen, hormonale disbalans, litteken verstoring, zintuigen problemen, spierklachten.

Het is wonderbaarlijk wat er al binnen 1 behandeling kan gebeuren! Dit is geen garantie maar wel een uitnodiging tot het maken van een afspraak.

Je kunt me mailen of appen als je een afspraak wilt inplannen.

Op de dag van onze afspraak, vóórdat ik naar je toe fiets, neem ik eerst nog via app of telefonisch contact met je op i.v.m. de triagelijst. Als jij of ik een van de vragen met ja moet beantwoorden, dan moeten we de afspraak annuleren. Het annuleren i.v.m. deze Covid- 19 situatie is kosteloos.

Ik werk met een gezichtsbeschermer op en heb latex handschoenen en natuurlijk handgel bij me. (zelf heb ik de voorkeur voor handen wassen met water en zeep).

N. B. De kosten voor dit materiaal heb ik niet doorberekend in mijn uurprijs!

Verder is het afstand bewaren, geen handen schudden, desgewenst een mondkapje erbij. Bij niezen of hoesten in een papieren zakdoekje of in de elleboog.Na het niezen of hoesten handen wassen met zeep (of handgel)

Zo min mogelijk spreken tijdens de behandeling, dit vermindert de kans op een eventuele besmetting.

Dagelijks volg ik de RIVM Corona maatregelen en aanbevelingen.Mocht er een aanleiding zijn (toename patiënten) om mijn besluit terug te draaien, dan laat ik dit je weten.

 

 

 

Wiebel regelmatig met je tenen, dat geeft ontspanning in het hoofd. Alle goeds gewenst, tot nader order, blijf gezond!

 

5 maart 2020 Als je vaste cliënt bij mij bent en een nieuwe cliënt aanlevert die naar jou kan refereren, krijg je eenmalig 50% korting op je aan-huis-behandeling!

Lever je aantoonbaar meerdere cliënten aan, dan is de korting eenmalig 100%.

N.B. Ik kan deze introductiekorting helaas niet aanbieden als de behandeling bij Corpus Rub plaatsvindt.

Cadeaubonnen

Wist je al dat je bij De Voetnoodt ook cadeaubonnen kunt bestellen? Voor jezelf of voor een vriendin, familielid, collega! Het ontwerp kan ik naar wens maken en aanpassen. Betalen kan via overmaking,contant of Tikkie.

Acupunctuur

Op basis van de onderzoeksresultaten zegt Samuel dat reflexologie kan worden gebruikt als complementaire behandeling van aandoeningen als artrose, rugpijn en kanker.

Proefpersonen moesten hun hand gedurende twee sessies in ijswater dompelen. Tijdens de eerste sessie kregen ze eerst reflexologie voordat ze hun hand in het water staken. Gedurende de tweede sessie dachten ze dat hun pijn werd verzacht door een machine, die in feite uit stond.

De onderzoekers ontdekten dat deelnemers hun hand langer in het water konden houden als ze van tevoren reflexologie hadden gekregen. Daarnaast konden ze pijn gedurende een langere periode verdragen.

"Reflexologie vermindert pijnsensaties," lichtte Dr. Samuel toe. "Reflexologie werkt waarschijnlijk op dezelfde manier als acupunctuur, waarbij het brein chemische stoffen aanmaakt die de pijnsignalen verminderen."

Energiedoorstroming

Reflexologie is een alternatieve geneeswijze die ervan uitgaat dat alle organen en lichaamsdelen in verbinding staan met plaatsen op de voeten. Reflexologie meent dat energiedoorstroming de basis is van onze gezondheid en dat ziekte het gevolg is van energieblokkades.

Coauteur van de studie Dr. Ivor Ebenezer zei: "Complementaire en alternatieve therapieën worden vaak bekritiseerd en zijn daardoor mogelijk nooit goed wetenschappelijk onderzocht."

Dr. Samuel voegde toe dat het onderzoek zich in een vroeg stadium bevindt en dat meer werk nodig is om erachter te komen hoe reflexologie exact werkt. De studie is gepubliceerd in het Journal of Complementary Therapies in Clinical Practice. De onderzoekers zijn verbonden aan de Universiteit van Portsmouth in Engeland.

Bron: Telegraph.co.uk"

 

29 April 2015 - Het belang van goed werkende darmen kan niet genoeg onder de aandacht gebracht worden. Graag verwijs ik naar dit artikel, waarin gesproken wordt over de hersenen-darm-as. Als ik een voetreflexbehandeling geef, komen vrijwel altijd maag/darmen/lever/pancreas aan bod. Als deze naar behoren functioneren, heeft dat een directe uitwerking op de hersenen. Zelfs de hersenen kun je via de voeten (met name via de grote tenen) masseren. In mijn praktijk ervaar ik dat dit weer een goed effect heeft op de spijsvertering. Zie ook de pagina feedback.

16 Mei 2015 - Afkomstig van Healthbytes.me - "Reflexologie werkt mogelijk net zo effectief als pijnstillers, zo blijkt uit een nieuwe wetenschappelijke studie. Daarmee wordt de alternatieve geneeswijze niet langer tot de pseudowetenschap gerekend.

Britse onderzoekers ontdekten dat mensen na een behandeling bijna de helft minder pijn voelden en twee keer zo lang pijn konden verdragen.

Dr. Carol Samuel van de Universiteit van Portsmouth, een getraind reflexoloog, zei dat deze therapie voor het eerst wetenschappelijk is getest als behandeling voor acute pijn.